Ledere For Bekreftelser: Typer Maler For Bekreftelser, Bruk Av Enheter For Boring Av Hull For Euroskruer

Innholdsfortegnelse:

Video: Ledere For Bekreftelser: Typer Maler For Bekreftelser, Bruk Av Enheter For Boring Av Hull For Euroskruer

Video: Ledere For Bekreftelser: Typer Maler For Bekreftelser, Bruk Av Enheter For Boring Av Hull For Euroskruer
Video: 197th Knowledge Seekers Workshop - The Earth Council Constitution Nov 9, 2017 2024, Kan
Ledere For Bekreftelser: Typer Maler For Bekreftelser, Bruk Av Enheter For Boring Av Hull For Euroskruer
Ledere For Bekreftelser: Typer Maler For Bekreftelser, Bruk Av Enheter For Boring Av Hull For Euroskruer
Anonim

Beskrivelse

Den vanligste typen festemidler for installasjon av elementer av modulmøbler laget av sponplater, MDF og andre trebaserte materialer anses å være bekreftelser (euroskruer, euroskruer). Disse festene innebærer foreløpig boring av 2 hull med forskjellige diametre: et blindhull fra enden av et tilkoblet element for euroskruegjengen og et gjennomgående hull i flaten (planet) til et annet element. Det er nesten umulig å gjøre dette med en konvensjonell drill, fordi hullet går i stykker, og det er sjelden mulig å lage en rett vinkel. I denne forbindelse er det for slikt arbeid nødvendig å ha et verktøykasse som kalles en leder.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Faktisk er jiggen en vanlig mal med hull med nødvendig diameter.

Arbeidsdelen av enheten er en rektangulær stang laget av slitesterkt materiale med hull plassert i samsvar med de nødvendige merkingene.

For komfort kan den utstyres med en regulator og en låseanordning

Bilde
Bilde

Jiggen garanterer den nødvendige retningen til skjæreverktøyet i rette vinkler mot overflaten, og forhindrer muligheten for sidelengs bevegelse. Dette er spesielt viktig når du arbeider med smale komponenter i skapmøbler, for eksempel endeflater på dører eller vegger . Uten denne enheten er det ganske vanskelig å opprettholde den nødvendige vinkelen, noe som kan føre til en defekt, siden noen ganger kan et lite avvik i retningen til festehullet gjøre det umulig å montere individuelle deler til en integrert struktur.

Bilde
Bilde

Enhetene er utstyrt med følgende fordeler:

  • takket være dem, er det mulig å skaffe nøyaktige hull for tilsetningsstoffer for bekreftelser (euroskruer);
  • verktøysettet trenger ikke å være merket for en drill;
  • ethvert møbel blir satt sammen mye raskere;
  • du kan lage et bestemt antall hull uten forutgående merking.
Bilde
Bilde

applikasjoner

Det må sies at bruk av en jigg for hull praktiseres nesten overalt hvor det er behov for å hele tiden bore hull. Disse områdene kan omfatte følgende.

Møbelproduksjon . De brukes både til fremstilling og montering av møbler, når det er nødvendig å lage hull i paringselementene for installasjon av festemidler. I slike episoder brukes ofte en jigg for pigger eller en jigg for bekreftelser (euroskruer), uten hvilken det er umulig å produsere monteringsstikkontakter av høy kvalitet for festemidler. For eksempel forenkler en U-formet jigg for bekreftelser med stopp borer hull for euroskruer og letter montering av skap og nattbord. Et slikt verktøy er ekstremt nødvendig når du trenger å bore hull (inkludert i en vinkel) i tynne ark av sponplater eller MDF.

Bilde
Bilde

Ved bruk av en jigg er monteringen av møbler rask og enkel. Selv en enkel enhet, for eksempel en stang med vekt, forenkler prosedyren for å lage hull av samme type sterkt.

Møbelproduksjon er ikke den eneste bransjen der hullprodusenter utøves.

De brukes ofte til å lage hull i rør og andre sylindriske arbeidsstykker.

Bygning . Når du utfører konstruksjons- og installasjonsarbeid, er det ofte nødvendig å bore vegger, lage teknologiske hull i bygningskonstruksjoner, for eksempel når du installerer sandwichpaneler, borerør og andre overflater. Dette er veldig vanskelig å implementere uten ledere, og det vil ta mye tid å korrigere påfølgende feil. Ved hjelp av jigger vil alle borede hull ha riktig konfigurasjon og være på den nødvendige skråningen.

Bilde
Bilde

Maskiningeniør . Det er også ganske vanskelig å jobbe uten ledere her, siden alle emner og produkter er gjenstand for standardisering, med andre ord, de må alle ha samme størrelse, ha samme arrangement av noen elementer, inkludert hull.

Bilde
Bilde

Seriell og masseproduksjon . Bruken skyldes det faktum at for en liten gruppe produkter er det ingen mening å lage en separat enhet, som må installeres og justeres separat.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Stempling innebærer også standardisering av visse elementer . Dirigenter letter oppgaver i denne saken. Det er ingen tvil om at alle borede hull ikke på noen måte vil variere i størrelse og skråning.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Gen . I hverdagen er det ofte nødvendig å fikse noe - dette kan være å lage hull i veggene, forskjellige gjenstander og så videre, der det kreves høy nøyaktighet.

Bilde
Bilde

Hva er de?

Det skal bemerkes at disse enhetene ikke bare brukes til å lage hull, men også når fresing, dreining og skjæring utføres.

Etter funksjonalitet og design er ledere delt inn i flere varianter

Overhead . Dette er de mest brukte lettvektsarmaturene. De er installert på den forberedende delen eller overflaten som skal behandles, festes til den med spesialklemmer eller holdes for hånd. En slik enhet er anvendelig for boring av flate deler, for eksempel sponplater og MDF -ark. På grunn av bruken av jiggen kommer hullene veldig presise og fine ut.

Bilde
Bilde

Svingbart . Disse jiggene er ypperlige for boring av avrundede eller sylindriske overflater. Ved hjelp av slike enheter blir det mulig å bore ikke bare vinkelrette hull, men også å lage dem i forskjellige vinkler, siden de roterende strukturene er utstyrt med spesialiserte foringer, som gjør det mulig å installere enheten ved forskjellige vippeakser.

Bilde
Bilde

Universell . Ledere med denne designen er egnet for de fleste typer arbeid (med unntak av høyt spesialiserte) og er etterspurt i mellomstore bransjer, der rask tilpasning til tilgjengelig overflate er avgjørende. De er også populære i hverdagen når det er nødvendig å jobbe med et stort utvalg materialer og overflater.

Bilde
Bilde

Tilting . Når det gjelder funksjonalitet, er de noe universelle. De er nødvendige når du må lage hull i forskjellige fly eller i en skråning. Dette er veldig praktisk for å utføre reparasjons- og anleggsarbeid når det er nødvendig å lage et hull i veggene uten mye tid og i en bestemt vinkel.

Bilde
Bilde

Glidende . Denne typen ledere innebærer ikke fiksering på overflaten der du vil lage et hull. De må bare holdes med hånden din (som ofte ikke er spesielt behagelig).

Bilde
Bilde

Festet . I motsetning til den forrige typen, er de stivt festet til området der de skal påføres. Til tross for at det er mer behagelig å arbeide, begrenser denne typen enheter handlefrihet.

Bilde
Bilde

Tips om bruk

Som vi vet, er den enkleste måten å forberede seter for bekreftelser på, ved å utføre markeringsoperasjoner med en håndholdt elektrisk drill. Denne metoden har to ulemper: lav nøyaktighet og hastighet på arbeidet.

Det enkleste trinnet til en betydelig økning i disse parameterne er bruken av jigger - spesialiserte enheter som korrekt stiller borets posisjon på delen som behandles.

Vurder operasjonsrekkefølgen for å lage hull i arbeidsstykker ved hjelp av en jigg:

vi etablerer borestedet

vi fester en leder til den

vi fikser enheten med en praktisk metode

installere ermer i hullene

vi borer på de nødvendige stedene

Bilde
Bilde

Og enda et lite råd.

… For å minimere mengden støv som genereres ved bruk av jiggen, kan dens design suppleres med en halv plastflaske.

En slik enkel anordning kan også tjene som en beholder der flisene som oppstår under boring vil bli samlet.

Anbefalt: