10 Watt LED Flomlys: Hvordan Lyser En 10 Watt Flomlys? Matrix LED Flomlys Og Strømforsyninger, Oppladbare Flomlys Med En Effekt På 10 W

Innholdsfortegnelse:

Video: 10 Watt LED Flomlys: Hvordan Lyser En 10 Watt Flomlys? Matrix LED Flomlys Og Strømforsyninger, Oppladbare Flomlys Med En Effekt På 10 W

Video: 10 Watt LED Flomlys: Hvordan Lyser En 10 Watt Flomlys? Matrix LED Flomlys Og Strømforsyninger, Oppladbare Flomlys Med En Effekt På 10 W
Video: Tirilil - Aftenfred 2024, Kan
10 Watt LED Flomlys: Hvordan Lyser En 10 Watt Flomlys? Matrix LED Flomlys Og Strømforsyninger, Oppladbare Flomlys Med En Effekt På 10 W
10 Watt LED Flomlys: Hvordan Lyser En 10 Watt Flomlys? Matrix LED Flomlys Og Strømforsyninger, Oppladbare Flomlys Med En Effekt På 10 W
Anonim

10W LED -flomlys er den laveste effekten i sitt slag. Hensikten er å organisere belysning av store rom og åpne områder der LED -pærer og bærbare lys ikke er effektive nok.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

LED-flomlyset, som alle flomlys, er designet for høy kvalitet og effektiv belysning av mellomrom fra en til flere titalls meter. En lampe eller en enkel lykt vil neppe nå en slik avstand med strålen, med unntak av spesielt kraftige lanterner som brukes av jernbanearbeidere og redningsmenn.

Først av alt inneholder lysprojektoren en høy effekt, fra 10 til 500 W , en LED-matrise eller en eller flere kraftige lysdioder.

Effekten angitt i instruksjonene tar hensyn til det totale strømforbruket, men inkluderer ikke varmetapet som uunngåelig oppstår i lysdioder med høy effekt og deres enheter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Lysdioder med høy effekt og lysarray krever en varmeavleder for å spre varmen som er fjernet fra aluminiumsunderlaget til LED-en . En lysdiode, som for eksempel avgir 7 W av deklarerte 10, bruker omtrent 3 på varmespredning. For å forhindre akkumulering av varme, er flommelyktets kropp laget massivt, av et solid stykke aluminium, der den ribbede bakflaten, den indre glatte siden av bakveggen, de øvre, nedre og sidepartisjonene er en helhet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Et søkelys trenger en reflektor. I det enkleste tilfellet er det en hvit firkantet trakt som omdirigerer sidebjelkene nærmere midten . I dyrere, profesjonelle modeller er denne trakten speilvendt - som en gang ble gjort i billykter, som gir et fjernlys på 100 meter eller mer. I enkle lyspærer har lysdioder en linsestruktur, de trenger ikke en stripe som reflekterer lys, siden lysretningsmønsteret til hver av lysdiodene allerede er fast.

Flomlyset bruker upakkede lysdioder basert på en matrise eller mikroenhet med lyselementer plassert atskilt fra hverandre . Objektivet settes inn i objektivet hvis det er en bærbar projektor.

Det er ingen linser i flomlys, siden formålet med disse lampene er å være permanent suspendert og belyse territoriet ved siden av bygningen eller strukturen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En nettverkslys, i motsetning til en LED -stripe, er koblet til et driverkort som styrer merkestrømmen . Den konverterer nettspenningen på 220 volt til en konstant spenning - omtrent 60-100 V. Strømmen velges som den maksimalt fungerende slik at lysdiodene lyser lysere.

Dessverre, mange produsenter, spesielt kinesiske, setter driftsstrømmen litt høyere enn maksimumsverdien, nesten topp, noe som fører til for tidlig svikt i flomlyset . En annonse som lover 10-25 års levetid er ikke sant i dette tilfellet-lysdiodene selv ville ha fungert i den erklærte perioden 50-100 tusen timer. Dette skyldes toppspenningen og strømverdiene på lysdiodene, noe som tvinger dem til å varme opp til 60-75 grader i stedet for standard 25-36.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bakveggen med radiator etter 10-25 minutters drift er en bekreftelse på dette: den varmes ikke bare opp i frost med sterk vind, som har tid til å fjerne overflødig varme fra søkelyset . Batterilamper har kanskje ikke driver - bare batterispenningen beregnes. Lysdiodene selv er koblet parallelt eller enkeltvis med hverandre, eller i serie med tilleggselementer - ballastmotstander.

Effekten på 10 W (FL-10 flomlys) er nok til å belyse gårdsplassen til et landsted med et areal på 1-1,5 dekar med inngang for en bil, og en høyere effekt, for eksempel 100 W, er designet for parkering, si, i nærheten av avkjøringen fra avenyen til parkeringsplassen til et shopping- og underholdningssenter eller et supermarked.

Bilde
Bilde

Hva er de?

Nettverkets LED -flomlys er utstyrt med et kontrollkort. I billige modeller er det veldig enkelt og inkluderer:

  • nettverkslikretter (likeretterbro),
  • utjevningskondensator for 400 volt;
  • det enkleste LC-filteret (coil-choke med en kondensator),
  • høyfrekvent generator (opptil titalls kilohertz) på en eller to transistorer;
  • isolasjon transformator;
  • en eller to likeretterdioder (med en cutoff -frekvens på opptil 100 kHz).

Et slikt opplegg krever forbedringer-i stedet for en to-diode likeretter, er det tilrådelig å installere en firediode, det vil si en bro til. Faktum er at en diode allerede velger halvparten av strømmen som er igjen etter konvertering, og en fullbølge-likeretter (to dioder) er heller ikke effektiv nok, selv om den overgår en enkeltdiodebryter. Produsenten sparer imidlertid på alt, det viktigste er å fjerne variable pulsasjoner på 50-60 Hz, noe som ødelegger folks syn.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En dyrere driver, i tillegg til detaljene ovenfor, er trygg: LED -enheter er designet for en spenning på 6-12 V (4 påfølgende lysdioder i ett hus - 3 V hver). Livstruende spenning ved reparasjon ved å bytte ut utbrente lysdioder - opptil 100 V - erstattes med trygge 3-12 V. I dette tilfellet er sjåføren mer profesjonell her.

  1. Nettverksdiodebroen har en tredelt kraftreserve . For en 10 W -matrise tåler dioder en belastning på 30 watt eller mer.
  2. Filteret er mer solid - to kondensatorer og en spole . Kondensatorer kan ha en spenningsmargin på opptil 600 V, spolen er en fullverdig ferrittdrossel i form av en ring eller en kjerne. Filteret undertrykker sjåførens egen radioforstyrrelse mye mer effektivt enn den forrige motparten.
  3. I stedet for den enkleste omformeren på en eller to transistorer, er det en kraftmikrokrets med 8-20 pinner . Den er utstyrt med sin egen mini-heatsink eller er sikkert montert på et tykt underlag på et kretskort, koblet til kroppen ved hjelp av termisk pasta. Enheten suppleres av en mikrokontroller på en separat mikrokrets, som fungerer som termisk beskyttelse og periodisk kutter strømmen til flomlyset ved hjelp av strømtransistor-tyristorbrytere designet for høyspenning.
  4. Transformatoren er designet for høy samlet effekt og er designet for en sikker utgangsspenning i størrelsesorden 3,3-12 V . Strøm og spenning på lysmatrisen er nær maksimum, men ikke kritisk.
  5. Den andre diodebroen kan ha en liten kjøleribbe, som den første

Bilde
Bilde

Som et resultat varmes hele enheten sjelden opp over 40-45 grader, inkludert lysdiodene, takket være effektreserven og tilstrekkelig innstilte volt-ampere. Det massive radiatorhuset senker umiddelbart denne temperaturen til trygge 25-36 grader.

Oppladbare lyskastere trenger ikke en sjåfør . Hvis et 12,6 V syre -gelbatteri fungerer som en strømkilde, er lysdiodene i lysmatrisen koblet i serie - 3 hver med en dempningsmotstand, eller 4 uten den. Disse gruppene er på sin side allerede koblet parallelt. En oppladbar 3, 7 V flomlys - slik er spenningen på litium -ion "banker" - er preget av parallell tilkobling av lysdioder, ofte med en slukkende diode.

For å kompensere for rask utbrenthet ved 4,2 V, slås kraftige dioder inn i kretsen, som lysmatrisen er koblet til.

Bilde
Bilde

Topp merker

Varemerker som kombinerer følgende modeller er representert av russiske, europeiske og kinesiske merker. La oss liste de beste merkene i dag:

Feron;

Bilde
Bilde

Gauss

Bilde
Bilde

Landskap

Bilde
Bilde

Glanzen

Bilde
Bilde

"Era"

Bilde
Bilde

Tesla

Bilde
Bilde

På nett

Bilde
Bilde

Brennenstuhl

Bilde
Bilde

Eglo Piera

Bilde
Bilde

Foton

Bilde
Bilde

Horoz Electric Lion

Bilde
Bilde

Galad

Bilde
Bilde

Philips;

Bilde
Bilde

IEK

Bilde
Bilde

Arlight

Bilde
Bilde

Reservedeler

Hvis søkelyset plutselig går i stykker, så snart garantien er utløpt, kan du bestille komponenter i kinesiske nettbutikker. Floodlights for 12, 24 og 36 volt er utstyrt med en impulsstrømforsyning.

For projektorer designet for nettstrøm, kjøpes lysdioder, ferdige mikroenheter med førerkort, samt hus og strømledninger.

Bilde
Bilde

Valgtips

Ikke jakt etter billigheten - modeller som koster 300-400 rubler. til russiske priser rettferdiggjør ikke seg selv. I kontinuerlig modus - i hele den mørke tiden på dagen - noen ganger vil de ikke fungere selv i et år: Det er færre lysdioder i dem, de fungerer alle i en kritisk modus og brenner ofte ut, og selve produktet blir nesten varmt på 20-25 minutter ved enhver positiv temperatur.

Vær oppmerksom på merker du stoler på . Høy kvalitet bestemmes ikke bare av prisen, men også av anmeldelser fra ekte kjøpere.

Sjekk søkelyset ved kjøp. Den skal ikke blinke (beskyttelse mot overoppheting eller overstrøm av matrisen bør ikke aktiveres).

Anbefalt: