Polymerlim: Hva Er Det, Universelt Alternativ For Fliser Og Glass, Flytende Polymer, Dragon -lim

Innholdsfortegnelse:

Video: Polymerlim: Hva Er Det, Universelt Alternativ For Fliser Og Glass, Flytende Polymer, Dragon -lim

Video: Polymerlim: Hva Er Det, Universelt Alternativ For Fliser Og Glass, Flytende Polymer, Dragon -lim
Video: Hvad er Microcement? 2024, Kan
Polymerlim: Hva Er Det, Universelt Alternativ For Fliser Og Glass, Flytende Polymer, Dragon -lim
Polymerlim: Hva Er Det, Universelt Alternativ For Fliser Og Glass, Flytende Polymer, Dragon -lim
Anonim

Polymerbaserte limblandinger er uunnværlige i mange byggearbeider: de holder perfekt et stort utvalg materialer. Denne artikkelen vil se nærmere på fordeler og ulemper med slike verktøy.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Særegenheter

Polymerbaserte limløsninger er mye brukt både i hverdagen og i profesjonell konstruksjon.

Først av alt har et slikt verktøy tjent sin popularitet med muligheten til å holde sammen nesten alle materialer og allsidighet i applikasjonen.

Selv de objektene, som det ser ut til, bare kan kobles til med skruer eller spiker, er i stand til å holde sammen polymerlim.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ved sin struktur er denne typen lim en gelignende plastmasse, som inkluderer polymerer og tilleggskomponenter.

Fordelene med polymerblandinger er som følger:

  • en høy vedheft med nesten alle mulige materialer;
  • rask tørking;
  • umiddelbar festing av en rekke produkter;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • høy styrke for det skapte båndet;
  • lavt forbruk;
  • enkel påføring;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • stort anvendelsesområde;
  • fuktmotstand;
  • motstand mot temperatursvingninger.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Den største ulempen med den klebende polymerblandingen er toksisiteten til noen formuleringer. Når du arbeider med slike produkter, må det tas forholdsregler. Ved interiørarbeid må rommet være godt ventilert.

Bilde
Bilde

Visninger

Klebende polymerblandinger er forskjellige fra hverandre i noen komponenter som er en del av sammensetningen.

Alle moderne formuleringer er delt inn i tre hovedgrupper

  • Lim basert på urea-formaldehydharpikser, polyuretan og epoksyharpiks.
  • Vannbaserte blandinger. Dette limet kan tynnes med vann. Denne gruppen inkluderer PVA og bustilate (syntetisk latex tapetlim).
  • Forbindelser som kan fortynnes med organiske løsningsmidler. Denne typen inkluderer nitrocellulose (nitroclays), gummilim og en blanding basert på perklorovinylharpiks.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Avhengig av de tekniske egenskapene til en bestemt type polymerlim, bestemmes omfanget.

La oss vurdere hovedtypene

  • Innendørs blandinger . Brukes til kledning av forskjellige overflater.
  • Utendørs lim . Denne gruppen inkluderer forbindelser som er svært motstandsdyktige mot miljøpåvirkning og lave temperaturer. For utendørs bruk er bare vanntette blandinger egnet.
  • Universelle blandinger . Denne sammensetningen er egnet for liming av de fleste typer materialer og kan brukes både innendørs og utendørs.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Monteringsløsning . Skiller seg i egenskaper med høy ytelse. Med dette limet kan selv massive produkter limes på forskjellige overflater.
  • Lim "Flytende negler ". Sammensetningen er preget av lavt forbruk og hurtig tørking. Binder et stort utvalg materialer raskt og pålitelig.
  • Bland "kald sveising ". Det er en gjennomsiktig gellignende masse. Det særegne ved denne modifikasjonen ligger i det faktum at ved hjelp av et slikt verktøy er det mulig å pent og umerkelig koble de flisede delene av et objekt med basen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anvendelsesområde

Det polymerbaserte limet kan brukes til både mindre byggearbeid og fullstendig renovering. Et bredt spekter av slike blandinger lar deg velge riktig modifikasjon for enhver oppgave.

Bilde
Bilde

Fordelene med polymerbasert lim er kjent for mange bileiere. Noen modifikasjoner av blandinger gjør en utmerket jobb med å reparere bilglas. En gjennomsiktig løsning, når den størkner, danner en umerkelig forbindelse. Et lite lim i dette tilfellet vil ha de samme brytningsindeksene for lys som glass. Dette lar deg maskere sprekker på overflaten perfekt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For internt arbeid brukes oftest en vannløselig gruppe av polymerforbindelser. Slike blandinger er mindre giftige.

Innendørs brukes polymerlim til følgende formål:

  • installasjon av parkettplater;
  • vendt på forskjellige overflater med fliser (blandinger basert på epoksyharpiks er ypperlige for fliser);
  • feste gipsplater;
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • mindre reparasjoner av en rekke husholdningsartikler og møbler;
  • opprettelse og festing av dekorative elementer;
  • feste takbelegget.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Polymerbaserte blandinger fungerer også godt med utsiden av bygninger. Monteringslim kan til og med fikse store gjenstander. Liquid Nails -blandingen gjør en utmerket jobb med å fikse materialer som plast, metaller, tre, gips, keramiske fliser.

For takarbeid produseres en spesiell bitumen-polymer limblanding . Limet er en svart pasta-lignende masse. En slik sammensetning er svært motstandsdyktig mot forvitring og elastisitet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Produsenter

De fleste moderne produsenter av bygningsblandinger produserer en serie med polymerlim. Produktene til forskjellige selskaper varierer i tekniske egenskaper og kvalitet.

Når du studerer egenskapene til et bestemt produkt, må du huske på at polymerlim av høy kvalitet må ha følgende kvaliteter:

  • høy elastisitet;
  • god elektrisk og termisk ledningsevne;
  • brannmotstand;
  • høy vedheft (vedheft) og evnen til å binde forskjellige overflater godt til hverandre.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Før du velger en passende type polymerbasert løsning, anbefales det at du gjør deg kjent med de mest kjente produsentene og studerer anmeldelser på produktene deres.

Drage

Det polske selskapet Dragon spesialiserer seg på produksjon av byggekjemikalier og limblandinger. Dette selskapet har levert produkter av høy kvalitet til byggemarkedet siden 1972.

Det universelle polymerbaserte Dragon-limet er veldig populært på det russiske markedet. Denne sammensetningen kan brukes til både innvendig og utvendig dekorasjon. Blandingen er motstandsdyktig mot vann og ekstreme temperaturer. Tiden for fullstendig innstilling av de limte overflatene er tretti minutter.

Bilde
Bilde

Kundeanmeldelser av dette produktet er i de fleste tilfeller ekstremt positive.

Forbrukere fremhever følgende fordeler med Dragon lim:

  • kort tørketid;
  • høy kvalitet;
  • effektiv liming av et stort utvalg materialer;
  • rimelig pris.

Ulempene inkluderer en svak, men ubehagelig lukt av blandingen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Herkules-Sibir

Hercules-Siberia-selskapet spesialiserer seg på produksjon av tørre blandinger for byggearbeid. Ved produksjon av produkter brukes de mest moderne utenlandske teknologiene og råvarer av høy kvalitet.

Selskapet produserer to modifikasjoner av polymerbasert lim:

  • universell;
  • superpolymer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Begge typer blandinger er tilgjengelige i tørr form. Det maksimale volumet på en pose med en frittflytende blanding er 25 kg. Universalforbindelsen kan ikke bare brukes til å lime forskjellige overflater, men også for å eliminere mindre uregelmessigheter i vegger og gulv. Superpolymer modifikasjon er utmerket for kledning av forskjellige fliser på fliser. Den kan brukes til gulvvarme.

Bilde
Bilde

Axton

Produkter produsert under varemerket Axton er produsert for butikkjeden Leroy Merlin. Axton polymerbasert limblanding har de høyeste ytelsesegenskapene. Slike blandinger brukes til fremstilling av metallkonstruksjoner, etterbehandling og installasjonsarbeid, samt for tetting av skjøter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Bostik

Bostik -selskapet er en av verdens ledende innen produksjon av limblandinger. Selskapet produserer forbindelser beregnet på både innenlandske behov og innen profesjonell konstruksjon. Alle Bostik -produkter overholder internasjonale kvalitetsstandarder.

Polymerlimet Polylex fra produsenten Bostik kjennetegnes ved høy vedheft. Blandingen kan brukes til å lime materialer som keramiske fliser, papir, forskjellige typer tekstiler, trelaminert brett, linoleum, plast.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Anbefalinger for applikasjoner

Det er nødvendig å påføre polymerbasert lim bare på en godt rengjort og avfettet overflate. Ellers kan forbruket av lim øke betydelig, og det vil ikke være noen garanti for pålitelig og høy kvalitet liming av materialer. Hvis overflaten som skal behandles opereres under forhold med høy luftfuktighet, må den om mulig grannes.

Limblandingen spres over det tilberedte tørre substratet. Det er viktig å sikre at limet påføres jevnt og i et lite lag for å unngå drypp. De festede delene av produkter eller materialer presses tett mot hverandre og oppbevares i den tid som er angitt på emballasjen til blandingen.

Noen modifikasjoner av polymerlim inneholder giftige stoffer. Det er nødvendig å arbeide med slikt materiale i et godt ventilert område. Det anbefales å bruke hansker på hendene, og for å beskytte luftveiene med respirator.

Anbefalt: