Trekk For En Gående Traktor (22 Bilder): Valg Av Universalfeste For Tilhenger På MTZ Og For Plog. Dimensjoner For Hitching På "Salute" Walk-behind Traktor

Innholdsfortegnelse:

Video: Trekk For En Gående Traktor (22 Bilder): Valg Av Universalfeste For Tilhenger På MTZ Og For Plog. Dimensjoner For Hitching På "Salute" Walk-behind Traktor

Video: Trekk For En Gående Traktor (22 Bilder): Valg Av Universalfeste For Tilhenger På MTZ Og For Plog. Dimensjoner For Hitching På
Video: Kjøring i trafikk med traktor og tilhenger. Med kommentarer. For deg som skal øvelseskjøre. 2024, Kan
Trekk For En Gående Traktor (22 Bilder): Valg Av Universalfeste For Tilhenger På MTZ Og For Plog. Dimensjoner For Hitching På "Salute" Walk-behind Traktor
Trekk For En Gående Traktor (22 Bilder): Valg Av Universalfeste For Tilhenger På MTZ Og For Plog. Dimensjoner For Hitching På "Salute" Walk-behind Traktor
Anonim

For øyeblikket blir landbruksmaskinutstyr mer utbredt blant bønder og sommerboere: gående baktraktorer, minitraktorer, motorkultivatorer osv. Ofte må du koble til flere vedlegg for en mer fullstendig bruk av slike enheter: ploger, harver, etc. Men for dette trenger du en spesiell koblingsanordning, som sjelden er inkludert i utstyrspakken. I artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du velger riktig trekk for en gående traktor.

Formål og funksjoner

Festet til den bakoverliggende traktoren er designet for å henge (koble) tilleggsverktøy og mekanismer til den bakovergående traktoren-bakker, kuttere, henger, vogner og så videre. Trekkplaten må sikre en sikker tilkobling og ikke begrense maskinens manøvrerbarhet. Det finnes flere typer koblingsmekanismer.

  • Trekk til APM -adapteren . Formål - festing av ploger, bakker og potetgravere til kroppen på den bakovergående traktoren. Den festes med bare tre festeskruer. Den brukes hovedsakelig på Neva walk-behind traktorer.
  • Universell . Det er mulig å justere hellingsvinkelen til de hengslede elementene ved hjelp av en spesiell boltemekanisme. Designen lar deg også feste to eller flere koblinger - for å fikse flere arbeidsmekanismer.
  • Universal N . En forbedret versjon av forrige trekk. Lagt til muligheten til å justere hellingsvinkelen ikke bare i det horisontale, men også i de vertikale planene, samt dybden av nedsenking av arbeidselementer i bakken.
  • MK -trekk - Produsert av Mobil K-anlegget spesielt for deres OH-2-hiller og Krot-plogen.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det må tas i betraktning at dimensjonene på koblingene i stor grad avhenger av modellene på den bakovergående traktoren de er beregnet på. Universelle forbindelsesnoder er perfekte for motoblokker "Neva", "MTZ", "Salyut", "Farmer", "Champion", etc .… For eksempel har den universelle koblingsenheten "Russland" dimensjoner på 320x120 mm, vekt 4, 17 kg, egnet for motoblock-enheter "Salyut", "Agat", "Celina MB-501", "Ugra". Koblingsenheten for Agros walk-behind traktorer av den nye modellen har dimensjoner på 430x120x130 mm med en vekt på 3,8 kg. Festet til Favorit- og ZID -modellene har dimensjoner - 490x135x250 mm med en vekt på ca 7 kg.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For motoblock -enheter i kinesisk og europeisk produksjon er det nødvendig å velge koblingsenheter nøye eller lage det selv, siden deres dimensjonsstandarder er litt forskjellige fra russiske og hviterussiske enheter. Det er sant at hvis du kjøper en bakgående traktor fra en autorisert forhandler, kommer koblinger ofte med en gående traktor. For Shtenli walk-behind traktorer produsert i Tyskland, er trekket nesten alltid inkludert i selve maskinen ., så det er ikke nødvendig å velge eller produsere det i tillegg.

Bilde
Bilde

Hvordan gjøre det selv?

Haken er ikke en så komplisert knute, den kan enkelt lages av deg selv. Men husk at den vil oppleve store belastninger under drift. Derfor, når du designer og monterer denne tilkoblingsenheten, er det nødvendig å følge anbefalingene fra spesialister om dimensjoner og materiale for fremstilling av deler. Når du velger en modell, må du kontrollere dimensjonene til tilhengerfeste til motoblock -enheten og utstyret som er beregnet for tilkobling. Etter at du har valgt modell av trekk, tegner du en detaljert tegning av knuten med de eksakte dimensjonene.

Grunnlaget for trekket er en U-formet brakett, forsiden som er festet til den bakre braketten til motoblock-enheten, og stativet til det nødvendige utstyret er festet til den andre.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Du trenger følgende materialer og verktøy:

  • vinkelsliper;
  • elektrisk drill;
  • måle- og merkingsverktøy;
  • sveisemaskin;
  • nøkler;
  • festemidler;
  • et ark med holdbar legering eller en firkantet kanal;
  • justeringsspak.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Det beste alternativet ville være å produsere en koblingsfeste med en justeringsmekanisme. Dette vil tillate deg å koble til den bakoverliggende traktoren og bruke så effektivt som mulig forskjellige typer tilleggsmekanismer, uavhengig av produksjonsland og enhetens klasse. For å bore hull for festemidler, velg borene nøye - diameteren bør ideelt sett passe til dimensjonene til festene. Dette vil unngå tilbakeslag og, som et resultat, akselerert slitasje.

Bilde
Bilde

Forsikre deg først med en flat arbeidsflate - en arbeidsbenk eller et bord i riktig størrelse . Merker deretter opp i henhold til den forberedte tegningen. Bor alle nødvendige hull, og observer diametrene på festene nøye. Kontroller dimensjonene med en tykkelse eller en bolt ved å sette den inn i det ferdige hullet. Motreaksjon og fastkjøring av elementet er uakseptabelt. Sveis deretter alle delene av tilkoblingsenheten.

Bruken av elektrisk sveising ville være ideell - oppvarmingen av metallet vil bare gå i krysset og vil ikke påvirke styrken til hele strukturelementet.

Bilde
Bilde

Bolt braketten til pinnen. Justeringsmekanismen, hvis den følger med i modellen, festes også til strukturen. Ved fremstilling av koblinger kan du bruke reservedeler til biler, for eksempel kan en god tilkoblingsenhet for en gående traktor komme ut av kardanen. Hvis du bestemmer deg for å lage en koblingsenhet fra en drivaksel, ta en ny del - den tidligere brukte akselen er allerede utslitt og vil ikke ha de nødvendige styrkeegenskapene.

En spesiell adapter er nødvendig for å bruke koblinger med en ikke-standard konfigurasjon. Du kan kjøpe den i butikker eller lage den selv.

Bilde
Bilde

Anbefalinger for bruk

For å øke levetiden, ikke glem forebyggende vedlikehold - rengjør leddet daglig og smør festene grundig med maskinolje av god kvalitet. Mal hekken med maling designet for metallprodukter, eller dekk den med en korrosjonsbeskyttende forbindelse - dette vil også forlenge levetiden til denne enheten betydelig. Følg anbefalingene for lastene på trekket - hvis enheten er konstruert for å koble til små verktøy - ploger, bakker osv., Ikke henge en tilhenger eller vogn med stor belastning på den: festet eller selve delen tåler kanskje ikke.

Bilde
Bilde

Haken monteres som følger - først er tilkoblingsenheten festet til braketten på den bakoverliggende traktoren, og først da skal redskapene installeres. Innstillingen av redskapet avhenger i stor grad av modellen på den bakovergående traktoren og jordtypen i området som skal dyrkes. Slå på traktoren som går bak, og test den i omtrent 3-5 m av tildelingen. Juster deretter om nødvendig hellingsvinkelen til arbeidselementene og dybden av inntrengning i jordlaget. Dette kan gjøres ved å dreie håndtaket og løsne festene, justere gripevinkelen og stram dem igjen til de stopper.

Bilde
Bilde

En selvlaget kobler har flere fordeler:

  • muligheten for perfekt passform nøyaktig til enheten din;
  • muligheten til å justere innstillingene til det vedlagte utstyret - jordens inngrepsvinkel, jordbearbeidingens dybde, etc.
  • muligheten til å designe en robust kontakt for bruk med høy belastning - for eksempel for et snøfreserblad.

Anbefalt: