Hvor Mange Murstein I 1 Kubikkmeter M? 30 Bilder Hva Er Antall Brikker I En Kube? M Av Mur? Forbruk Av Murstein Som Måler 250x120x65 Mm

Innholdsfortegnelse:

Video: Hvor Mange Murstein I 1 Kubikkmeter M? 30 Bilder Hva Er Antall Brikker I En Kube? M Av Mur? Forbruk Av Murstein Som Måler 250x120x65 Mm

Video: Hvor Mange Murstein I 1 Kubikkmeter M? 30 Bilder Hva Er Antall Brikker I En Kube? M Av Mur? Forbruk Av Murstein Som Måler 250x120x65 Mm
Video: Mure vegg med Forsand murmørtel M5 2024, Kan
Hvor Mange Murstein I 1 Kubikkmeter M? 30 Bilder Hva Er Antall Brikker I En Kube? M Av Mur? Forbruk Av Murstein Som Måler 250x120x65 Mm
Hvor Mange Murstein I 1 Kubikkmeter M? 30 Bilder Hva Er Antall Brikker I En Kube? M Av Mur? Forbruk Av Murstein Som Måler 250x120x65 Mm
Anonim

En god byggherre teller først og bygger senere, og en dårlig byggherre gjør det motsatte. Det første trinnet er å forberede verktøyet og beregne behovet for materialene som brukes. Det er viktig å forstå hva bygget vil koste. Det er nødvendig å sørge for at forbruksdelen er en batch, og det er nok. Overskudd er et tegn på feil og bortkastede utgifter, mangel fører til risiko for tapte byggetider og ekstra transportkostnader. Dermed gir anslaget betingelsene for et tilfredsstillende resultat av prosjektet eller gjør det mer ulønnsomt.

Bilde
Bilde

Noen aspekter ved kjøp

Selgere vil vanligvis pallere forsendelser på en kubikkmeter per forsendelsesenhet. Kjøper bør sjekke dette. Det viktigste er ikke å betale for mye. Arbeidssteinen har en standard, velkjent form, men forskjellige størrelser. Markedsvirkeligheten er slik at noen gründere kan tilby produkter uten streng overholdelse av GOST. Når du godtar varene, i det minste ved hjelp av en firkant, bør vinkelen mellom flyene estimeres, den må være strengt 90 grader. Produksjonsfeil vil automatisk føre til negative resultater når det gjelder kvaliteten på strukturen.

Bestemmelse av mengden er mulig ved forskjellige metoder . Du kan multiplisere det beregnede volumet på en murstein med deres totale antall. Å vite hvor mange av dem som er på rad og det totale antallet rader reduserer løsningen på problemet til multiplikasjon av kjente tall. Det er mindre tidkrevende å ta et måleverktøy og måle lengden på kantene i pakken. Produktet med tre dimensjoner vil indikere hvor mye plass produktet opptar, resultatet må divideres med volumet på en enhet. Denne metoden er raskere, men mindre nøyaktig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Antall murstein i en kube

Utgangspunktet for denne beregningen er definisjonen av arbeidsarttypen. Den klassiske røde enkeltsteinen er en termisk bearbeidet leire i en standardform. Dimensjoner er 250x120x65 mm, der:

  • den største verdien er lengde;
  • gjennomsnitt - bredde;
  • tykkelsen er den minste verdien.
Bilde
Bilde

Viktig! Den halvannen versjonen for denne målingen har 88 mm, den doble-138 mm.

Hvit silikatstein er laget i samme proporsjoner, men den har mindre vekt og, med tanke på kvaliteten på materialet, mindre styrke. Letthet er praktisk for en murer, men svekkede bruddverdier reduserer den generelle påliteligheten til strukturen og reduserer bruksgrensene. Prisen er lavere, men kvaliteten er dårligere. For å beregne mengden 1 kubikkmeter. m mur, den gjennomsnittlige bredden på sømmene og tykkelsen på veggen har betydning. På grunn av bruk av mørtel er mengden per kubikkmeter ved kjøp ikke sammenfallende med antall enheter som brukes ved bygging av samme volum. Så du må gjøre justeringer i prosessen.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

For å beregne antall brikker i en pakke, må du vite størrelsen på mursteinen. For å danne en søknad om kjøp av en batch, er det nødvendig med informasjon om volumet av strukturen, hvilken metode som skal brukes for legging. Ulike veggtykkelser, forskjeller i designelementer må tas i betraktning. Det er nødvendig å legge til 5-10% til den beregnede normen for alle egenskaper.

Enkelt

Det mest populære alternativet på en byggeplass kan være å beregne mengden røde enkle murstein, som gjøres ved å bruke standard matematiske regler. En enkelt murstein opptar et volum på 1950 centimeter i en terning. Følgelig er tallet i en kubikkmeter 1 kubikkmeter. m, delt på et kjent volum. Omregning av kubikkcentimeter til kubikkmeter, eller omvendt, og avrunding opp til et heltall ved deling, får vi 513 stk. i en kubikkmeter. Slike indikatorer brukes til transport, men ikke etter legging.

Det er generelt akseptert at gjennomsnittlig søm mellom murstein under installasjonen er 1,5 centimeter . Hvis de er festet med mørtel langs to plan, slik det er tilfellet når du legger "i pressen", må bredden på skjøten legges til standarddimensjonene i to dimensjoner. Det vil si at "kast" 1,5 cm over lengden og tykkelsen. I dette tilfellet vil en enkelt murstein med sømmer gi dimensjoner på henholdsvis 26, 5x12x8 cm, 394 stykker vil være nødvendig etter avrunding. Noen ganger ønsker en byggherre å vite hvor mye en batch på 1000 eller 3000 murstein vil ta når den legges. I dette tilfellet kan du bruke den matematiske andelen - 394 stk. i en kubikkmeter betyr at 1000 vil gi et murverk på 2, 5 kubikkmeter og et parti på 3000 stykker. vil tilfredsstille byggherren når han bygger et objekt med et volum på 7, 6 kubikkmeter. m.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En annen metode for "screed" legging brukes når veggen skal pusses. Her er bygningens hovedelementer bare forbundet mellom de horisontale radene. Forbruket av blandingen i dette tilfellet er mindre, men leggematerialet vil kreves mer. Når vi beregner volumet til det primære elementet, legger vi til 1,5 cm bare i lengde, og vi får 2067 kubikkcentimeter per en stablet enhet. 484 stykker kreves per kubikkmeter. Lignende beregningsmetoder er passende for andre alternativer for det stablede produktet.

Det må tas i betraktning at dimensjonene og installasjonsmetodene ikke bare kan endre behovet for mørtel på grunn av sømmene, den gjennomsnittlige bredden på sømmene i forskjellige strukturelle elementer kan variere. Alt dette bør vurderes nøye før du starter arbeidet.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

En og en halv

Beregningen av antall en og en halv murstein i en kube skiller seg ikke grunnleggende fra den forrige versjonen, siden forskjellen bare ligger i størrelse, men ikke i essensen av matematiske operasjoner. Siden denne standarden måler 25x12x8, 8 centimeter, er volumet 2640 centimeter i terninger. En kubikkmeter ved kjøp må inneholde 379 stykker. etter avrunding. For normal legging med horisontale og vertikale sømmer må kantene økes med 1,5 centimeter på begge sider. Så vi får 306 stykker per kubikkmeter etter legging.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Dobbelt

Estimasjonen av kravet til dobbel murstein per volumenhet er lik. Produktet på disse flyene 25x12x13, 8 cm opptar et volum på 4140 kubikkcentimeter. Følgelig er det 242 stykker per kubikkmeter. Per kubikkmeter mur med horisontale og vertikale skjøter - 206 enheter. De som liker å bruke dette alternativet for å spare penger, bør ta i betraktning at når det gjelder tillatt belastning, er det ikke egnet for bygging av fundamenter og nedre etasjer, og er også for svakt for alvorlige belastninger. For fremstilling av fundamenter brukes noen ganger en spesiell kjemisk beskyttet kjellerstein, som måler 23x11, 3x6, 5 cm. Resultatene av lignende beregninger vil være som følger: en murstein har et volum på 1689, 35 kubikkmeter. cm, så 1 kubikk på en pall vil inneholde 592 stykker. Med tanke på sømmene i legging av en kube, vil 452 murstein bli brukt.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Beregninger basert på veggtykkelse

Når du skal beregne det totale leveringspartiet, må du vite hva den eksakte kubikkapasiteten til strukturen vil være i detalj, samt på hvilke måter dette må tilbys. Mur i en mur gir en veggtykkelse på 25 centimeter, i to - 51 centimeter. Legningsmetoder i 0, 5, 1, 5 og 2, 5 murstein skaper veggtykkelser på henholdsvis 12, 38 og 64 cm. Det er klart at kubikkapasiteten til en kvadratmeter vegger med forskjellige tykkelser vil variere betydelig. Murmetoder, teglstørrelser og veggtykkelser endrer de grunnleggende beregningene. Det er praktisk å presentere de første dataene før du starter arbeidet i tabeller.

Tabell 1. Antall murstein i en kubikkmeter

Type murstein I en pakke (stykker) I mur med 2 sømmer (stykker)
enkelt 513 394
en og en halv 379 306
dobbelt 242 206
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Materialforbruk per kvadratmeter mur

Det er mer praktisk for noen murer å ikke telle antall brikker i en lagt kubikkmeter, men hvor mange enheter som vil være i en kvadratmeter murverk. I dette tilfellet beregnes hastigheten per kvadratmeter overflate, med tanke på veggtykkelsen i nærvær av sømmer av en viss størrelse. Antall firkanter er grunnlaget for vurdering av samlede behov. I tillegg til det som er diskutert ovenfor, må byggherren imidlertid vite nøyaktig sementvekten per kubikkmeter av strukturen. Det første aspektet som påvirker forbruket av bygningsblandingen er typen murstein. For et hult produkt vil det kreves mer mørtel. Mengden sement i bindingsblandingen bestemmes av kriteriene for strukturens styrke og sementgrad. Det er generelt akseptert at når du legger en kubikkmeter vanlig (klassisk) murstein, brukes visse mengder mørtel.

Tabell 2. Løsningens forbrukshastighet

Murtype Veggtykkelse (cm) Løsningsvolum (kubikkmeter)
0,5 murstein 12 0, 189
1 25 0, 221
1, 5 38 0, 234
2 51 0, 240
2, 5 64 0, 245
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Større murstein, på grunn av sjeldnere tverrbinding, reduserer behovet for mørtel. For å beregne den totale mengden av blandingen, må du først bestemme volumet på bygningsstrukturen. Hvert element i konstruksjonsobjektet må telles separat, og resultatene må summeres. Sementkarakterer er forskjellige, jo høyere - jo dyrere, men jo dyrere - jo mindre er det nødvendig for å sikre den nødvendige styrken. Det er lettest å beregne mengden materiale ved oppføring av solide vegger. Volumet av strukturen bestemmes av et enkelt produkt av sidene, deretter, med tanke på leggemetoden, bestemmes mengden murstein, samt behovet for blandingen. Sement etter merke og mengde må kjøpes avhengig av andelen det må blandes med sand.

Anta at det som et resultat av beregningene viste seg at 4 kubikkmeter av blandingen ville være nødvendig for konstruksjon . Hvis det brukes en mørtel med lav sementgrad, blandet i henhold til 1: 1 -opplegget, vil det være nødvendig med en mengde på 50% av den tørre blandingen, som vil være to kubikkmeter. Hvis blandingen er tilberedt i henhold til 1: 3 -prinsippet, vil 25% kreves, i vårt tilfelle - 1 kubikkmeter. Hvis andelen er 1: 4, vil sementen være en femtedel, det vil si 0,8 kubikkmeter. Det gjenstår å se hvor mye en standard pose inneholder, gitt at den er estimert i kilo.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vi tar hensyn til aksjen

Mestere anbefaler at du kjøper murstein og sement ikke i en nøyaktig beregning, men legger til ytterligere 5-10% til de beregnede resultatene. Dette er den såkalte regelen for forskjellige konstruksjonsforhold. Opplevelsen av stabler eller kvaliteten på produktet er ikke minst viktig her. Når det gjelder en forsendelse av varer, må det huskes at prosessen med produksjon, lasting og transport kan føre til produktfeil. En viktig vurdering ved kjøp er at sement ikke selges per kubikkmeter. En standard pose inneholder 25 eller 50 kilo. Konvertering av kubikkmeter til kilo er mulig ved bruk av tetthetsverdien til herderen. Vanligvis er dette tallet tatt som 1300 kg per 1 kubikkmeter.

For eksempel er 2 kubikkmeter sement 2600 kilo, 2600: 25 = 104 poser med 25 kilo. Som med kjøp av murstein, er det tilrådelig å legge til 5-10% her, det er rimelig å ta minst 2730 kg for varemerket du må bruke. Høyere styrkeverdier lar deg bruke mindre. Lav styrke betyr mer volum, høy kvalitet reduserer volumet ved bruk, men øker prisen på en pose produkter. I praksis må du vite at en 10 liters bøtte kan inneholde 12 kilo sand og 14 kg sement. Å leke med materialkvaliteten og dimensjonene til murstein, sementmerket og typen mur kan redusere det samlede estimatet betydelig, samt redusere strukturens styrke kritisk.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Komponentene for suksess er riktige målinger, nøyaktig beregning og kvalifikasjon av utleggeren med en toleranse for materialforbruk pluss 5-10%. Alle som ikke ønsker å betale for mye, bør trygt kunne bruke en kalkulator og enkle matematiske operasjoner. Et nøyaktig estimat er det første. Kompetent kjøp og levering er den andre betingelsen. En god installasjonsjobb fullfører jobben.

Anbefalt: