Trekantfiler: Trekantet Fil For Metall Og Andre Diamantfiler 150 Mm, 200 Mm, 300 Mm

Innholdsfortegnelse:

Video: Trekantfiler: Trekantet Fil For Metall Og Andre Diamantfiler 150 Mm, 200 Mm, 300 Mm

Video: Trekantfiler: Trekantet Fil For Metall Og Andre Diamantfiler 150 Mm, 200 Mm, 300 Mm
Video: Skillbuilder: 5 Tips for Using Files 2024, Kan
Trekantfiler: Trekantet Fil For Metall Og Andre Diamantfiler 150 Mm, 200 Mm, 300 Mm
Trekantfiler: Trekantet Fil For Metall Og Andre Diamantfiler 150 Mm, 200 Mm, 300 Mm
Anonim

Å lage forskjellige håndverk og lage produkter av metaller, tre eller glass krever noen nødvendige verktøy. Blant dem er filer. De kan være av forskjellige typer. I dag vil vi fokusere på funksjonene til trekantede modeller.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Karakteristisk

Slike konstruksjonsenheter, som oftere bare refereres til som trekanter, regnes som ganske populære sammen med de flate og runde variantene. Så de kan brukes i samme flertall av tilfeller der andre typer filer brukes.

Trekanter representerer en enkel struktur, der arbeidsdelen ser ut som en metallseksjon med hakk … Dessuten kan formen deres variere betydelig. Stangen, laget av metall, festes direkte til håndtaket.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

De grunnleggende kravene for produksjon av denne typen filer finnes i GOST 3749-77. Det er blant annet krav til materialet som slike produkter er laget av.

Det bør tilhøre den hypereutektoide gruppen, siden bare slike baser kan utsettes for nødvendig herding.

Bilde
Bilde

Visninger

Denne filen er produsert i forskjellige design. Alle kan deles inn i flere hovedgrupper, avhengig av type hakk.

La oss vurdere hver variant separat

  • Enkelt kutt . Disse modellene brukes oftest i behandlingen av indre hjørner av ikke-jernholdige metaller, men de blir ofte tatt for andre formål. Denne typen er ganske vanlig. Selve hakket presenteres i form av små tenner, som er plassert i en bestemt sekvens. Som regel er høykarbonstål eller spesielle jernlegeringer tatt for fremstilling. Uansett må metallet gjennomgå en spesiell varmebehandling, som lar deg maksimere hardhetsnivået.
  • Tverrsnitt . Slike varianter er produsert med en spesiell kryssstruktur, som må plasseres i en viss vinkel (hoveddelen er i en vinkel på 65 grader, den ekstra delen er i en vinkel på 45 grader). Disse trekantede filene blir oftest kjøpt for dyp behandling av hjørner, som er laget av støpejern, stål eller bronse.
  • Arc, spissmodeller av hakk . Disse filtypene tas når du arbeider med produkter laget av forskjellige tresorter. Videre kan de brukes til både grovbearbeiding og etterbehandling.
  • Stemplede hakk . Denne typen trekanter kan kjøpes for lær- og gummimaterialer, så de brukes hovedsakelig i snekring i stedet for rørleggerarbeid.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot en spesiell type trekantede verktøy - diamantbelagte modeller. Lignende mønstre kan produseres med forskjellige typer hakk.

Produkter med denne applikasjonen er belagt med spesiell diamantkorn . Disse trekanter brukes hovedsakelig til behandling av glassoverflater; de brukes også ofte til arbeid med herdet stål, keramiske gjenstander og spesielt hardmetalllegeringer.

Bilde
Bilde

Dimensjoner

Trekanter kan ha forskjellige størrelser. De vil bli bestemt av typen arbeid som utføres. Tverrsnittsformer og målte lengder er også forskjellige.

Men oftest i maskinvarebutikker blir prøver presentert med en arbeidsdelelengde på:

  • 150 mm;
  • 160 mm;
  • 200 mm;
  • 300 mm;
  • 350 mm.
Bilde
Bilde

Avtale

Trekanter er mye brukt i behandlingen av et stort utvalg materialer. De lar deg nøye kutte av det øverste laget, mens du gjør translasjonsbevegelser. Ved hjelp av slike verktøy er det fullt mulig å fjerne lag med gammel maling og forskjellig gjenstridig smuss.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Modeller for metall selges separat, noe som muliggjør den mest grundige og dype behandlingen av disse overflatene. De er laget av de hardeste og mest motstandsdyktige materialene. Oftest er de laget med et diamantbelegg.

I tillegg er de egnet for å snu forskjellige deler for å gi dem de nødvendige dimensjonene. Noen ganger brukes trekanter for enkel sliping av andre konstruksjonsverktøy, inkludert hacksager, stylet og stripping av kontakter i elektrisk utstyr. Med disse filene kan du enkelt polere metalloverflater.

Bilde
Bilde

Valg

Når du velger en passende trekantet fil, er det verdt å ta hensyn til noen viktige utvalgskriterier. Så husk at det er nødvendig å korrelere dimensjonene til verktøyet med dimensjonene til materialet som skal behandles videre.

Videre, under arkiveringen, bør hele arbeidsflaten til filen brukes på en gang.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Husk det også i henhold til hakkets nummer, velges enheten avhengig av størrelsen på kvoten som skal fjernes … Så for grov bearbeiding av overflater tar de oftest modeller nummerert 0 og 1. For etterbehandling kan du kjøpe prøve nr. 2, og for å avslutte arkivering bruker du prøver nr. 3, 4, 5.

Vær oppmerksom på materialet den er laget av før du kjøper en trekantet fil. Et utmerket alternativ ville være modeller laget av høykvalitets stålbase, mens overflaten i tillegg må være belagt med spesielle beskyttende forbindelser som vil forlenge levetiden til verktøyet betydelig.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Vær oppmerksom på håndtaket på produktene. En fil med et trehåndtak regnes som den mest praktiske for en person. Det vil ikke gli ut av hånden under lang behandling. Som regel brukes aske, lønn, lind eller bjørketre for å lage denne delen. Presset papir kan også brukes.

Anbefalt: