Behandling Av Veggedyr Med Tåke: Drepe Veggedyr Med Kald Og Varm Tåke. Som Er Bedre? Hva Det Er? Forbrukeranmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Video: Behandling Av Veggedyr Med Tåke: Drepe Veggedyr Med Kald Og Varm Tåke. Som Er Bedre? Hva Det Er? Forbrukeranmeldelser

Video: Behandling Av Veggedyr Med Tåke: Drepe Veggedyr Med Kald Og Varm Tåke. Som Er Bedre? Hva Det Er? Forbrukeranmeldelser
Video: ПЕРВЫЕ ПОСЛЕВОЕННЫЕ ГОДЫ. ВОСТОЧНАЯ ПРУССИЯ. КАЛИНИНГРАД. ИСТОРИИ ПРОФЕССОРА. КОП ПО ВОЙНЕ 2024, Kan
Behandling Av Veggedyr Med Tåke: Drepe Veggedyr Med Kald Og Varm Tåke. Som Er Bedre? Hva Det Er? Forbrukeranmeldelser
Behandling Av Veggedyr Med Tåke: Drepe Veggedyr Med Kald Og Varm Tåke. Som Er Bedre? Hva Det Er? Forbrukeranmeldelser
Anonim

Utryddelse av veggedyr ved hjelp av tåke er en god løsning for private hus, boligleiligheter og industrilokaler. Det viktigste funksjonelle verktøyet i dette tilfellet er dampgeneratoren, som forvandler insektmiddeloppløsningen til en fint spredt blanding. Denne metoden gir et godt resultat i kampen mot blodsugere, men bruken har sine egne egenskaper.

Bilde
Bilde

Hva det er?

Tåking av veggedyr er anerkjent som en av de mest effektive teknologiene for å bli kvitt parasitter. Som praksis viser, er denne metoden ofte mye mer effektiv enn bruk av tradisjonelle sprøyter. Hovedforskjellen er at i tåke er partikkelstørrelsen 30-80 mikron . Til sammenligning: konvensjonelle forstøver produserer partikler på hundrevis eller enda flere mikron, avhengig av endringen av enheten og den valgte driftsmodusen.

Konvensjonell aerosol avsettes veldig raskt på gulvet . Tåke, derimot, forblir i luften lenge, vanligvis 2-4 timer. Dette betyr at nesten alle overflater i et boareal er i kontakt med en giftig sky, inkludert møbler, tak, vegger, lysekroner, leker, tekstiler. I stedet for å være i luften og umiddelbart synke ned under påvirkning av tyngdekraften, beveger de minste tåkepartiklene seg tilfeldig i rommet og omslutter overflatene til indre elementer. Avhengig av enhetens egenskaper blir den insekticidiske skyen avkjølt og oppvarmet.

Dette gir en ekstra effekt, siden veggedyr ikke tåler lave og høye temperaturer.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Blant de viktigste fordelene med denne metoden for å bli kvitt blodsugere er følgende faktorer

  • Den giftige skyen varer opptil 3-5 timer i inneluften . Hele denne tiden kommer giftige partikler i kontakt med alle overflater og har en ødeleggende effekt på parasitter på steder der det er enkeltindivider eller reir av blodsugere.
  • Kjemikalier kan trenge inn i de vanskeligste områdene . Det er kjent at det ikke er en lett oppgave å lokke parasitter fra alle skjulte steder med vanlige husholdningsvern. Tåkebehandlingen tillater penetrering i alle sprekker, møbler, så vel som i fibrene i tekstilmaterialer. Dermed er fullstendig avhending av både insektene selv og eggene deres sikret på bare noen få timer.
  • Det nødvendige behandlingsresultatet oppnås selv med høy grad av parasittangrep av huset .
  • Sammenlignet med andre midler som tilbys av moderne produsenter, regnes tåke som den mest effektive . Dessuten forårsaker det ingen skade på polstrede møbler og polerte overflater. Ingen ryddig striper eller flekker blir igjen på vegger, tak, gulv og møbler. Og selv om du finner et lett hvitaktig belegg, kan du enkelt bli kvitt det ved å tørke det med en fuktig klut.
  • Behandling av veggedyr med en tåkegenerator utføres ved bruk av sertifiserte preparater . Sikkerheten deres er bekreftet av myndighetene for sanitær og epidemiologisk tilsyn. Disse produktene er giftfrie, de skader ikke mennesker og kjæledyr.

Profesjonelle formuleringer har en nøytral lukt og forårsaker ikke allergi.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Imidlertid er denne metoden ikke uten ulemper

  • For å oppnå en varig effekt må det giftige stoffet holdes innendørs i minst 4-6 timer. Etter det bør hjemmet ventileres i ytterligere 2-3 timer, dette vil fullstendig kvitte seg med giftige komponenter. Dermed er behandlingen med kjemikalier forsinket nesten hele dagen - i løpet av denne tiden er det nødvendig å sikre at mennesker, katter, hunder, fugler og andre kjæledyr ikke er i huset.
  • Prosedyren er mye dyrere enn de fleste kjente husholdningskjemikalier. I gjennomsnitt er kostnaden for å ødelegge veggedyr med tåke 3000 rubler.
  • Behandling krever obligatorisk forberedelse av lokalene og streng overholdelse av sikkerhetstiltak. Ellers er det stor risiko for forgiftning av desinfeksjonsmiddelet og husstandens medlemmer.

Det bør forstås at bruk av en tåkegenerator for å kvitte seg med veggedyr ikke alltid gir det nødvendige resultatet 100%. En viktig rolle her spilles av et kompetent valg av insektmidler for behandling. Det skal være svært effektivt mot blodsugere og samtidig trygt for husstandsmedlemmer. Det er viktig at det ikke har en vedvarende ubehagelig lukt.

Det er ikke uvanlig at møbler beholder lukten i flere måneder med en feil valgt gift, og den måtte kastes.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I profesjonell desinseksjon brukes slike komposisjoner som:

  • "Tetrix";
  • "Xulat";
  • Minap-22;
  • Sinusan.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Ved egenbehandling med tåke hjemme, er det bedre å foretrekke dyrere, men mindre luktende og samtidig effektive medisiner:

  • Lambda Zone;
  • Delta-sone;
  • Get og andre lignende verktøy.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Er det bedre å velge kald eller varm tåke?

Du kan allerede forstå forskjellen mellom kald og varm tåke fra navnet på prosedyren. I det første tilfellet dannes en aerosolsky ved å bryte et giftig stoff i små dråper ved hjelp av en rask luftstrøm ved en temperatur på 20-24 grader . I den andre dannes tåken ved å varme opp arbeidssammensetningen, mens prinsippet for drift av installasjonen ligner driften av en vannkoker. En kald aerosolsky består av mange dråper med en størrelse på omtrent 50 mikron. I en varm sky er dråper mye mindre - 5-10 mikron, og er lettere, så de holder seg lenger i luften.

Og dermed, varm tåke er mer effektiv mot veggedyr . Imidlertid er det uakseptabelt å bruke det i stuer, samt alle slags insekticidbomber som genererer damp eller røyk når de antennes. Det er mulig å behandle leiligheter med en oppvarmet tåke, men det kan være giftig ikke bare for innbyggerne, men også for naboene, som de er forbundet med ventilasjonsstrømmer.

Partikler av varm tåke henger lenge i luften, og dråpene er så små at alle gjenstander i huset blir behandlet . En lett tåke, uten hindringer, trenger gjennom ingeniørkommunikasjon til naboer som ikke engang er klar over prosedyrene dine. Selvfølgelig vil potensielle desinfeksjonsmidler i slike tilfeller bli straffet. Ofrene for slik behandling må bruke mye tid, krefter og penger på å gjenopprette helsen. Varm tåke er berettiget utelukkende for produksjons- og lagringsanlegg, hvor det er mulig å opprettholde et langt fravær av mennesker.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Skadedyrkontrollteknologi

Opplæring

Før desinfestasjon fortynnes det valgte giftige stoffet i henhold til instruksjonene og helles i beholderen til tåkegeneratoren. Selve enheten fungerer fra strømnettet, derfor må generatoren kobles til stikkontakten. En viktig rolle for å oppnå ønsket resultat spilles av forberedelsen av plassen for tåke:

  • møbler flyttes 15-20 cm fra veggene;
  • rulle opp tepper, ta bilder fra veggene;
  • lenestoler og sofaer demonteres eller legges ut;
  • madrasser tas ut av sengene;
  • skap og nattbord åpnes for å gi tilgang til dråper inne;
  • mat, om mulig, blir tatt ut på gaten eller gjemt i kjøleskapet;
  • barneleker, fat og klær er pakket i vakuumposer eller doble plastposer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Behandle trinn

Etter at du har utført alle nødvendige forberedende tiltak, kan du gå direkte til duggingen. Arbeidet begynner med en grundig sprøyting av en insekticid løsning på møbler, dørskråninger, gulvsokkler, madrasser, sofafolder og andre steder der blodsugere ofte samler seg og hekker . Til slutt blir hele området rundt behandlet med kjemikalier. Etter det er rommet lukket og isolert i 4-5 timer.

Noen av insektene dør umiddelbart etter behandling. De som blir igjen er infisert og dør senere som følge av eksponering for kjemiske forbindelser som har lagt seg på overflater.

Når kampen mot skadedyr er fullført, bør vinduer og dører åpnes - det er nødvendig å ventilere rommet for å fjerne alle rester av flyktige forbindelser.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Etter at du har utført behandlingen av hjemmet med en insektdrepende sky, kan du legge merke til et lite antall enkeltpassive individer . De er inaktive og kan ikke gjøre noen skade. Hvis infeksjonsvolumet var stort, er det mulig at blodsugere startet ikke bare i polstrede møbler, men også klatret under veggpanelene eller tapetet. I dette tilfellet kan det være nødvendig med omarbeid. Det må tas i betraktning at veggedyr raskt utvikler resistens mot giftige legemidler, så en annen løsning velges for den endelige løsningen på problemet.

Etter grundig ventilasjon bør alle overflater i huset tørkes av med såpe og brus . - såpe eliminerer patogen mikroflora, og alkali nøytraliserer plantevernmidler. Deretter utføres den vanlige våtrengjøringen. Den første dagen etter behandlingen må du bare vaske gjenstander som kommer i kontakt med huden på mennesker og mat (arbeidsflater, kjøkkenbord, samt bestikk og servise). Men det er bedre å avstå fra å vaske gulvlister, gulv, bakre møbler en stund. Jo lenger du ikke vasker dem, jo lenger vil de kunne forbli dødelige for parasitter.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Sikkerhetstiltak

Forholdsregler bør tas når du bruker varm tåke for å kontrollere veggedyr

  • Bruk av arbeidstøy - huden må være fullstendig isolert med lange ermer, hansker, en turtleneck, bukser, vernesko, hatt og vernebriller. En forutsetning er bruk av respirator. Du bør ikke erstatte den med en vanlig medisinsk maske som lar luft passere gjennom. Utstyret sikrer maksimal sikkerhet ved giftig behandling, det forhindrer inntrengning av giftige komponenter på huden, forhindrer utvikling av allergiske reaksjoner og forgiftning av kroppen.
  • Du bør holde helsetilstanden under kontroll . Hvis du merker tegn på rus, må du slutte å behandle rommet og la det stå til du er fullt forynget. Hvis tåken kommer på hendene dine, bør de berørte områdene skylles med rennende vann så snart som mulig, og antihistaminer bør tas. Denne prosedyren fjerner reagensrester og minimerer kløe og svie i huden.
  • Hvis frisk luft ikke gir lettelse , og du fortsetter å føle den økende svimmelheten og kvalmen, så er det nødvendig med et øyeblikkelig besøk til legen. I noen tilfeller er det behov for sykehusinnleggelse. Bare en rettidig reaksjon lar deg raskt eliminere alle konsekvensene av giftig forgiftning, som er full av alvorlige helseproblemer.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Gjennomgangsoversikt

Forbrukernes tilbakemeldinger om bruk av tåke i kampen mot veggedyr er stort sett positive. De hevder at et all-out-angrep hjelper til med å eliminere voksne, larver og eggkoblinger fullstendig . I tillegg forblir en usynlig beskyttende barriere lenge etter behandling i rommet, noe som helt utelukker re-kolonisering av blodsugere.

Tåken gir effektiv desinfeksjon som er uten sidestykke av tradisjonelle avlsmetoder for husdyr . Imidlertid er denne teknologien veldig kompleks og farlig. Bruken av feil utvalgte legemidler og feil arbeidsteknikk er beheftet med alvorlige problemer for innbyggerne i det behandlede huset og deres naboer. Derfor bør bare trente spesialister utføre alle manipulasjoner.

Bare en kompetent håndverker vil kunne velge en insekticid sammensetning nøyaktig og forfølge parasitter, noe som ikke vil skade verken miljøet eller arbeideren selv.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Så for å oppsummere:

  • Stol på behandlingen av leiligheten din med tåke utelukkende til fagfolk;
  • la spesialisten uavhengig velge arbeidsforberedelsen og utstyret som brukes;
  • ikke bruk varme tåkegeneratorer i leiligheter og boligbygninger;
  • nøkkelen til suksess for enhver behandling vil være en grundig forberedelse av hjemmet for prosedyrene.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Og selvfølgelig vil seieren over veggedyr ikke vare lenge hvis du ikke opprettholder renslighet og orden i huset og tar forebyggende tiltak. Klesrens med støvsuger bør arrangeres regelmessig, sengetøy bør skiftes så ofte som mulig, madrasser og polstrede møbler bør slås ut og behandles med en dampgenerator . Av og til må du inspisere tepper, sofaer, tapetfuger og baksiden av malerier for spor av parasitter. Og når et skadedyr er funnet, begynn å bekjempe det så snart som mulig.

Anbefalt: