Gjør-det-selv-snekkerskrem: Hvordan Lage En Arbeidsbenk Hjemme? Dimensjonelle Tegninger Av Hjemmelaget Benkeskrue

Innholdsfortegnelse:

Video: Gjør-det-selv-snekkerskrem: Hvordan Lage En Arbeidsbenk Hjemme? Dimensjonelle Tegninger Av Hjemmelaget Benkeskrue

Video: Gjør-det-selv-snekkerskrem: Hvordan Lage En Arbeidsbenk Hjemme? Dimensjonelle Tegninger Av Hjemmelaget Benkeskrue
Video: Træarbejde - Bygning af en flok værkstedsborde 2024, Kan
Gjør-det-selv-snekkerskrem: Hvordan Lage En Arbeidsbenk Hjemme? Dimensjonelle Tegninger Av Hjemmelaget Benkeskrue
Gjør-det-selv-snekkerskrem: Hvordan Lage En Arbeidsbenk Hjemme? Dimensjonelle Tegninger Av Hjemmelaget Benkeskrue
Anonim

Treskive er et av hovedverktøyene til snekkerverkstedet. Ved hjelp av en enkel enhet som er enkel å bruke, kan du raskt og trygt behandle brett, stenger, samt bore hull, slipe kanter, fjerne grovhet og gi produktet ønsket form. Bare takket være tømrerbarnene kan mesteren utføre en stor mengde av det nødvendige arbeidet.

Bilde
Bilde

Funksjoner og egenskaper til verktøyet

Moderne snekkerlaster er ikke mye forskjellig fra lignende enheter som ble brukt i forrige århundre. De har fremdeles iboende allsidighet, pålitelighet og nødvendig effektivitet når det gjelder komfort i prosessen med å utføre både enkle og komplekse jobber . Imidlertid er det situasjoner når de går i stykker, blir ubrukelige, for eksempel på slutten av driftsperioden.

For ikke å bruke dine egne penger på å kjøpe en ny skrue, kan du lage en praktisk enhet selv.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Prinsippet for drift av snekkerbarg skiller seg ikke strukturelt fra driften av lignende verktøy designet for bearbeiding av metallprodukter. Derfor er de grunnleggende detaljene veldig like:

  • to kjever - bevegelige og faste;
  • metalldeler - to føringer, en ledningsskrue, muttere;
  • håndtak av metall eller tre.

Skruestikken festes til overflaten på arbeidsbenken med bolter og muttere eller lange selvskruende skruer.

Bilde
Bilde

Snekkerlaster er forskjellige . Noen modeller er mye brukt til trebearbeiding i produksjon av produkter i store mengder på fabrikker, andre enheter er praktiske og praktiske å bruke i hverdagen, for eksempel for å lage originale håndverk: penner, treleker og annet snekkerarbeid. Det er lurt å gjøre en enkel tilpasning med egne hender for implementering av eventuelle kreative ideer.

Bilde
Bilde

Snekkerarbeider for en arbeidsbenk er forskjellige i følgende grunnleggende kriterier:

  • størrelse (stor, liten);
  • design (klemming, skrue, langsgående, hurtigklemming);
  • materialet som brukes;
  • festemetode.

Et stort antall snekkerlaster produseres i innenlandske og utenlandske foretak, men kostnaden for produktene er ganske høy, noe som er en ekstra bonus til fordel for å lage et slikt verktøy på egen hånd.

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Før du starter prosessen - hovedmonteringen - er det nødvendig å velge modellen for den fremtidige skruen.

Hvis du planlegger å bruke produktet utelukkende til husholdningsbehov, for eksempel kreativitet, bør du bestemme nøkkelparametrene: størrelse, form, optimal grepbredde. MEN du bør også angi en metode for festing til arbeidsbenken.

Bilde
Bilde

Hva trenger du?

Avhengig av formålet, bruksintensiteten og bruken hjemme, er det nødvendig å velge størrelsen på emnene før du lager en enkel snekkerstativ. Derfor er det sentrale spørsmålet åpent. For å montere et funksjonelt verktøy med egne hender trenger du en rekke materialer:

  • metalltråd;
  • selvskruende skruer;
  • metallpinnar (2 stk.);
  • nøtter (4 stk.);
  • kryssfiner ark;
  • dør med en holder for gjenging.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

I tillegg bør treblokker av en viss størrelse forberedes på forhånd. Det ideelle materialet for stengene er løvtre.

I tillegg må du forberede verktøyet:

  • torget;
  • fyllepenn eller blyant;
  • baufil;
  • elektrisk drill;
  • sandpapir;
  • PVA -lim eller tilsvarende;
  • øvelser med forskjellige diametre.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Før du begynner å produsere benkskruer, er det lurt å tegne en skisse (ideelt sett en tegning), dimensjonert for å forenkle monteringstrinnene og eliminere typiske feil . Den visuelle tegningen skal være tydelig slik at det under arbeidet ikke er tvil om at handlingene er riktige.

Bilde
Bilde

Produksjonsinstruksjon

Når emnene og verktøyene er forberedt, og dimensjonale tegninger er for hånden, er det første trinnet å lage kjever til en enkel skruestikke. Her bør du velge kryssfiner, tømmer og kutte ut delene i henhold til valgt lengde og bredde . Ta en firkant, fyllepenn eller blyant og merk hullene. Arbeidsstykkene er bedre sikret for økt komfort og sikkerhet. Klemmer kan brukes.

På neste trinn er det nødvendig å bore 2 hull, og i kryssfiner separat - langs kantene på endene - bore ytterligere 6 hull . De er designet for selvskærende skruer. Og for å deretter drukne kappene i materialet, er det nødvendig å brenne de ferdige hullene litt med et bor med en større diameter.

Bilde
Bilde

Skru det forberedte kryssfineremnet på benkbordet, og kjør 2 muttere inn i hullene fra innsiden.

For å lage hjemmelagde håndtak trenger du et par ringkroner. Den ene er liten og den andre er middels. Fest festene til treet og merk diametrene med en blyant . Deretter setter du kronene med en spesiell dyse og kutter emnene langs merkene med en elektrisk drill. Ta deretter sandpapir og fjern grader fra de skarpe kantene.

Lag små fordypninger i deler med stor diameter . Til dette formålet kan du bruke en meiselbor. Kjør en mutter i begge emner og skru inn gjengede tapper i dem. Sett et stykke wire inn i de forhåndsborede hullene i hver stud, som vil fungere som en stopper. De resulterende to sirklene må nå limes ved hjelp av ferdig forberedt PVA-lim, og for bedre pålitelighet forsterkes de med to selvskruende skruer. Dette fullfører produksjonen av håndtak.

Bilde
Bilde

Nå, fra de ferdige delene, er det nødvendig å montere et snekkerstativ helt.

La oss vurdere hvordan du lager en annen modell av en skruestikk for snekkerarbeid. Du trenger de samme verktøyene, og legg til et metallhjørne og en VVS -tee i ønsket størrelse til materialene.

En slik skrue er montert som følger

  • Klipp et stykke av hjørnet i ønsket størrelse.
  • Bor et hull i midten for blyskruen, og i kantene - et annet hull med en mindre diameter.
  • Klipp arbeidsstykket ut av det forberedte hjørnet. Rengjør skarpe kanter med grader.
  • Ta en pigg med en forhåndsskåret tråd og en mutter i den ene enden.
  • Bruk en rørlegger -tee - skru den fast på enden av tappen med en mutter gjennom det sentrale hullet på det forberedte metallemnet.
  • Deretter må du utstyre arbeidsstykket med guider som er satt inn i hullene langs kantene. Skru på en mutter på den andre siden av arbeidsstykket og stram godt til.
  • Ta to muttere, en metalllist og sett sammen skrueskinnen.
  • Det anbefales å fikse den resulterende strukturen på trimmingen av et tykt brett.
  • Til slutt blir klemmekjevene kuttet av kryssfiner, og knotten er kuttet fra et trehåndtak.
Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

Nå må strukturen monteres og testes

For å lage en snekkerstativ trenger du vanlige verktøy, treemner, hjørner, bolter, muttere, som selges i sortimentet på byggemarkedet. For å følge prosedyren og ikke gjøre en feil, må monteringsstadiene til det fremtidige produktet angis i figuren. Nå kan vi trekke den endelige konklusjonen - å lage en snekkerboks med egne hender er innenfor enhver manns makt.

Anbefalt: